| Начало | Всички теми | Търсене | Нова тема | Вход << Обратно в темите
ТЕМА
Манджи |
| Нали знаете лафа,,, ''Тръгнахме е,,чи върнахме се готвачи'' . Аре в тая тема да си думаме за тва кой кво си готви да разменяме рецепти, че на У. Б. нещо мноооо са му спешъл рецептите и не стават за в камиона. http://www.vbox7.com/play:126750fed5 |
|
:) |
| 14.04.2013 13:11
|  |
|
то рецепти много по принцип аз съм готвач от 2 години преди това съм си бил само шофьор :):) |
|
Агнешко с ориз. |
| 14.04.2013 14:36
|  |
|
Като заври ориза отваряш капака на тенджерата и викаш 3 пъти:-Бееее,бееее,бееее..и на слаб огън довираш. Приятен апетит! |
|
Боб по шофьорски!
Вземаш 300 грама боб (заедно с б... |
| 14.04.2013 15:15
|  |
|
Боб по шофьорски! Вземаш 300 грама боб (заедно с боба слагаш и барбекюто, на барбекюто всичко както му е реда)Започваш да вариш боба, след първата вода, сменяш водата, след това пак, докато станат три води! Следиш обаче какво става на скарата, като внимаваш да не изгориш пържолите!!! Като се свари боба, го оставяш на страна, и започваш пържолите! (Може с червено винце или биричка) |
|
боб по хайдушки |
| 14.04.2013 16:24
|  |
|
вариш боба 6 часа сменяш му водата и го вариш още 6 часа и после го хващаш и го хвърляш и слагаш агнето да се пече :):):) |
|
Мдаааааааа ще пробвам боба и по двата начина ,,,, ... |
| 14.04.2013 16:51
|  |
|
Мдаааааааа ще пробвам боба и по двата начина ,,,, http://vbox7.com/play:b8c26a83b6 |
|
Ммммм като гледам момчета май сте зле с готвенето ... |
| 14.04.2013 18:05
|  |
|
Ммммм като гледам момчета май сте зле с готвенето и манджите ха ха ха |
|
Филета риба, с подправки, домати, лук на ситно, ка... |
| 14.04.2013 21:28
|  |
|
Филета риба, с подправки, домати, лук на ситно, картофи на шайби.Всичко подредено, така че рибата да е отвътрепосле увито във фолио и изпечено на скарата. Полезно за ума и тялото. |
|
Дон Хуан, утре ще пробвам рибата по този начин, въ... |
| 14.04.2013 22:43
|  |
|
Дон Хуан, утре ще пробвам рибата по този начин, във фурна със сигурност ще стане перфектно, но на скарата нещо ме съмнява,,,,,,,,,,,,,,, утре вечер ще споделя резултата. |
|
Да опира рибата във фолиото възможно най-малко. Ка... |
| 14.04.2013 23:04
|  |
|
Да опира рибата във фолиото възможно най-малко. Картофите отвън, после доматите и най-вътре рибата и лукът, каквото изгори се изрязва и хвърля. Скарата по-полека, чалъмлийската. Подправките са важни, аз слагам всичко каквото имам, най обичам готовите комбинирани подправки за скара. Има една с лилава капачка от АСДА в англия за барбекю-най ми ляга. |
|
телешко по бургундски
500 гр телешко
200 гр картоф... |
| 14.04.2013 23:14
|  |
|
телешко по бургундски 500 гр телешко 200 гр картофи 200 гр лук дребен моркови, олио, вода, сол, чер пипер, дафинов лист, червено вино. аз слагам и червени чушки. месото на кубове се запържва в силно нагорещено олио докато стане сиво-кафяво. после се добавят картофите, лука и чушките нарязани. добавя се виното, оставя се докато заври и се добавя вода да покрие всичко 4-5 пръста. слагат се солта и пипера. ври 1ч30м слага се дафиновия лист малко преди това и ебомба. Много върви с червено вино, но е зимна манджа. по рецептите по нета е по-сложна, но аз така я правя и дори женорята си облизват пръстите. Това са пропорциите за мойта тенджера, а тя е малка. Купете си малко по скъпо телешко филе, за пържоли, това което е на кубчета за готвене винаги си остава жилаво. |
|
и само ако не ме мързеше толкоз.
А любима манджа о... |
| 14.04.2013 23:17
|  |
|
и само ако не ме мързеше толкоз. А любима манджа откакто имам некви спомени в кратуната си-бисквити, надробени в кисело мляко )))дори сега 30 години по-късно никога не оставам без мляко и бисквити)))) |
|
Аз пък целогодишно мога да карам само на таратор и... |
| 15.04.2013 01:12
|  |
|
Аз пък целогодишно мога да карам само на таратор и пържени картофки примерно,,,, а за готовите подправки виж ,,,,,,, http://bg.wikipedia.org/wiki/Мононатриев_глутамат ,,,,, http://www.malkiobyavi.com/pro/pic-news/print.php?newsid=17395 |
|
:) |
| 15.04.2013 10:22
|  |
|
таратор и шкембе ги харесвам най много,индийците го ядат със захар :):):)де са виждали те таратор ,а динята я солят :):):) |
|
не готвиа никога |
| 15.04.2013 10:25
|  |
|
Кабината е възможно най неподходяштото място за тас дейнос. Купувам готова храна която само притоплиам Преко сили некой път да опаржа некво месо.
|
|
Винс, яж брат готвено, че язви и гастрити са най-ч... |
| 15.04.2013 10:27
|  |
|
Винс, яж брат готвено, че язви и гастрити са най-често срещаните проблеми при дриверите баш по таз причина. |
|
Брат |
| 15.04.2013 14:27
|  |
|
пусна хубава тема но виш че и тука има мърша дето и с храната се ебават ............ заеби ги остави да потъват в тинята. |
|
:) |
| 15.04.2013 15:36
|  |
|
http://gotvach.bg/тук има доста рецепти :) |
|
Дон Хуан |
| 15.04.2013 21:11
|  |
|
Като спомена бисквити и мляко си мисля,че още ти се цица :-)) |
|
Шкембе чорба |
| 18.04.2013 09:31
|  |
|
Като тръгвах от БГ си купувах готово замразено шкембе.То е сварено,прехвърлях го в бурканчета и го стерилизирах за 4-5 мин.Бурканите ги държах на хладно или ако е жега в хладилника на камиона.В тенжера се сипва около 300гр.вода и 1 буркамче пкембе.Кат заври сипва се прясно мляко горе долу кой как го иска-по-рядко или по-гъсто.Завира маха се от котлона,в тава се кипва олио запръжва се червен пипер и се сипва в тенжерето и е готово.Прави се чесън с оцет,лютото черно пиперче и.....сипвай в чинията и маай с ракия.....НАЗДРАВЕ И ДА ВИ Е СЛАДКО... |
|
Тряа |
| 27.04.2013 16:43
|  |
|
са готви..инак стомаха ти заминава! Сичко квот ми са прияде си го прая...мож да няма вид ама става вкусно! Трябва разнообразна рана„инак отиваш по дяволите. Рецепти не зная„кат вляза у магазина зъня на фенката и казвам ко ми са яде и тя оправя нещата„после помогне и за готвенето кое и как и туй то!!! |
|
Това, че трябва да се яде готвено не го знаят гоУе... |
| 27.04.2013 19:00
|  |
|
Това, че трябва да се яде готвено не го знаят гоУема част от тие де са станаУи Тираджии и маат само саУам и леб и после се чудят откъде им дошла язвата и гастрита. |
|
ризото със зеленчуци |
| 05.05.2013 18:12
|  |
|
В тиган загряваш зехтин и масло.половин глава лук нарязана на ситно се задушава за3-4мин.добавят се 200-300гр.гъби(може консерва),половин ситно нарязан морков,2-3с.л.готова царевица.след като заленчуците омекнат се слага 200-250гр.ориз и леко се запържва докато добие прозрачност,след което се сипва вода и се долива по малко до готовност на ориза.Подправки-джоджен,черен пипер,сол и накрая магданоз(може да се сложи само къри става по-пикантно и ориза става жълт от куркумата).Време за приготвяне 30-40мин. |
|
Един колега ми го прави преди две седмици,значи ст... |
| 05.05.2013 18:22
|  |
|
Един колега ми го прави преди две седмици,значи стана страхотно.Ай наздраве! |
|
Аре един аламинут от мене |
| 05.05.2013 19:04
|  |
|
Вярвам че всеки обича Пица . Копувате си замразена или полу готова сгъвате я като калцоне слагате в Скаричката и въртите на слаб огън мах20 мин. А бирата тре да е студена. |
|
Захи, взимаш си гоУем тиган като мойо с плътен кап... |
| 05.05.2013 19:15
|  |
|
Захи, взимаш си гоУем тиган като мойо с плътен капак и тези пици дето са 3 в кутия за евро и малко се пекът без да се сгъват,,, само им се слага допълнително малко кашкавалче от тва настърганото и малко масълце може и стават фантазия,,, не е като у фурната ама ,,,,,,,,,,,,,, |
|
аре още една |
| 05.05.2013 23:50
|  |
|
Брат твойта я знам.... Така в ефтинките вериг дан ги изреждам че реклама и СЕМ. после щтраф ТА има едни кутики с тесто за питки и кроасани стават страхотни Мекици
|
|
Боб по шофьорски. |
| 08.05.2013 23:16
|  |
|
3-4 глави лук нарязани на едро. 1 буркан доматено пюре (може и салца с чушки) 2-3 консерви боб. 2-3 кренвирша (може и наденица) Подправки на вкус (сол,черен и червен пипер,пикантина или вегета.)
В дълбока тенджера се запържват лука и кренвиршите след това се прибавя доматеното пюре,оставя се на среден огън за около 5 мин. след това се добавя боба и с вода се изплакват консервите и се изсипват в тенджерата. Вари се около 10 мин.
Бързо,лесно,много вкусно и ЕВТИНО :)
Дано да съм бил полезен. |
|
Благодаря! |
| 09.05.2013 00:04
|  |
|
Така добре си го описал,че ми се прияде и получих силно слюнкоотделяне:) |
|
Верно, и на мен, макар да ми е омръзнало вече...!
... |
| 09.05.2013 00:18
|  |
|
Верно, и на мен, макар да ми е омръзнало вече...! Дека си бре Спасееееее? Никъф те нема, бех се притеснил! |
|
Работя бе Росене,нямам спирка :) Карам вътрешно в ... |
| 09.05.2013 14:05
|  |
|
Работя бе Росене,нямам спирка :) Карам вътрешно в Норвегия за сега УЖ за повече пари па ще видиме :)))) Оня ден се прибрах от отпуска. |
|
Стек Кордон Бльо |
| 25.05.2013 13:58
|  |
|
Продукти: 4 пържоли - филе /телешко, свинско, пилешко/, 4 листа пражка шунка, 100 - 150 гр кашкавал, 2 яйца, брашно, галета, сол, растителна мазнина, подправки на вкус.
Приготвяне: Филетата посоляваме, подправяме и начукваме на тънки листа. Върху всяко филе слагаме по 1 лист шунка. Най-отгоре слагаме кашкавал и захлупваме едната половина върху другата. Притискаме добре краищата или закрепваме с клечки за зъби. Яйцата разделяме - жълтъци от белтъци. Белтъците рабиваме на сняг и смесваме с разбитите жълтъци. Потапяме месото в яйца, брашно, яйца и накрая в галета.
Пържим в тигана за 8 - 10 мин. Изваждаме върху кухненска хартия. А лесната шофьорска рецепта е : от ЛИДЛ ,АЛДИ .... продават полуфабрикат - готови за пържене. Около 4€ струват три стека от свинско месо и 2-3€ са от пилешко (500гр). Отваряте ,пържите 10 мин и готово. |
|
|